CM Marknadskommunikation AB 

 

Nobel Biocare - Nordisk Kommunikationschef (heltidstjänst)

Ett av världens ledande företag inom dentala implantat och protetik. Bolaget med säte i Zürich, har verksamhet i ett sjuttiotal länder och egna försäljningsbolag i 37. Våren 2008 rekryterades jag som Communication Manager Sweden, men ett år senare fick jag ansvaret som Nordisk kommunikationschef. På Nobel var jag ansvarig för all intern och extern kommunikation, inte minst mediarelationer. Men även krishantering, kundreklamationer och omvärldsbevakning ingick i arbetsuppgifterna.
 

Göteborg City Airport - Informationschef (konsultanställd)

Under åren 2004-2008 arbetade jag som informationschef på en av Sveriges snabbast växande flygplatser. Jag ingick i ledningsgruppen och arbetade nära vår VD i många strategiska frågor och med affärsutveckling. I mina uppgifter ingick framförallt mediakontakter, men också att intressera fler flygbolag att börja trafikera City Airport. Arbetade även med kommersialisering av flygplatsens ytor, var med och skapade strategiska allianser med näringsliv/turism,  utformade en helt ny och mycket välbesökt hemsida samt skötte reklambyrå-kontakter. Swedavia lade tyvärr ned den kommersiella trafiken 2015 och den är numera en allmänflygplats för privatflyg samt s k 112-flyg.

Kalmar Airport - ”Chef att Hyra” - affärsutveckling.  

Som konsult inom Sevenco arbetade jag 2007-08 med affärs-
och linjeutveckling för Kalmarregionen och deras kommunala flygplats. Det handlade både om internationell flygtrafik och charterbolag samt utveckling av turism och näringsliv i regionen.

Business Network International - Regionchef / Nordisk PR-chef

BNI är världens största affärsnätverk för personliga referenser.
Jag gick med som medlem redan 1999, men blev några år senare regionansvarig för västra Sverige. Var också PR-ansvarig för de nordiska länderna samt redaktör för medlemstidningen. 


National Tourism Organisation of Serbia - PR-representant

Mitt intresse för turism och destinationsutveckling har lett till att jag under tre år var Serbiens officiella PR-representant i Sverige. Min uppdragsgivare satt i Belgrad och jag ansvarade bl a för att bjuda in resefackpress och researrangörer till studieresor till Serbien, ordna pressmöten och andra event i Sverige med mera.  
OBS! Önskar ni referenser från något av dessa företag, kontakta mig!

Referenser  Några av mina senaste anställningar/uppdrag